3x VEGAANINEN CHIAVANUKAS
3X VEGAANINEN CHIAVANUKAS
Ihanaa aurinkoista viikkoa kaikille, tulin jakamaan mun lemppari chiavanukasreseptit joita lupailin viime viikolla! Yllättävän monelta tuli viestiä, että ei oo itse onnistunut chiavanukkaan tekemisessä monesta yrityksestä huolimatta, (mikä mua kovasti ihmetyttää, sillä jos meikämandariini pystyy siihen – niin säkin pystyt) joten tulin auttamaan teitä hädässä. Ikävä totuus on se, että mä en yleensä yhtään mittaa paljonko mitäkin sinne laitan, mutta näiden ohjeiden mukaan pitäisi nyt tulla ihan onnistunut tuotos. Riippuu myös toki minkälaisesta koostumuksesta tykkää, mutta hirveesti muita ohjeita ei oo kun: tsekkaa, että nestettä on sopivassa suhteessa siemeniin ja sekoita. Laita mielummin aluksi vähemmän nestettä ja lisää myöhemmin, jos tuntuu, että vanukas on liian tiivistä. Itse valmistelen mun chiavanukkaan yleensä illalla ja annan sen tekeytyä rauhassa jääkaapissa yön yli, jotta aamulla on sitten aamupala jo odottamassa.
Oon nyt koonnut teille kolme mun lemppari chiavanukasvariaatiota ja uskon, että tekin tykkäätte näistä!

Pähkinäinen chiavanukas
- 2-3 rkl chiansiemeniä
- n. 2 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
- Foodin chaimaustetta
- Foodin cashewtahnaa
- Kanelitanko
Sekoita siemenet, kasvimaito ja mausteet keskenään ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai esimerkiksi yön yli. Sekoita vanukasta kuitenkin ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, jotta siemenet eivät paakkuunnu ja seoksesta tulee tasaista. Kerrosta cashewtahna ja chiavanukas haluamallasi tavalla ja lisää lopuksi kanelitanko.

Raikas mango-chiavanukas
- 2-3 rkl chiansiemeniä
- n. 2 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvipohjaistamaitoa)
- tuoretta mangoa tai pakastettuja mangokuutioita
Sekoita chiansiemenet ja kasvimaito edellisen ohjeen mukaisesti. Anna tekeytyä vähintään 30 minuuttia jääkaappissa, muista sekoittaa. Soseuta sillä välin mangokuutiot blenderissä (huom. vaatii vähän työstämistä eli pitää muutamaan otteeseen kaapia reunoilta ja blendailla kunnes on sopivasti soseutunut) Kerrosta mangosose ja chiavanukas haluamallasi tavalla tai sekoita yhdeksi kokonaisuudeksi.

Suklainen chiavanukas
- 2-3 rkl chiansiemeniä
- n. 2 dl mantelimaitoa
- Foodin raakakaakaojauhetta mielesi mukaan
Sekoita siemenet, kasvimaito ja kaakaojauhe keskenään ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai esimerkiksi yön yli. Muista sekoittaa ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, jotta seoksesta tulee tasainen. Tee seuraavaksi suklaavanukas.
Suklaavanukas 2 annosta
- 3 keskikokoista avocadoa
- 3 kukkurallista rkl Foodin kookosmannaa
- 1 rkl Foodin mct-öljy/kapryylihappo
- 20g Foodin raakakaakaojauhe
- 1rkl toco
- 1 rkl maca
- 1 rkl vaahterasiirappi
- Ripaus suolaa
- Ripaus vanilijaa
Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai blenderiin ja sekoita niin kauan kunnes vanukas on tasaista ja sileää. Kerrosta chiavanukkaan kanssa (tai syö välipalana – ihan sikke hyvää!). Voit lisätä päälle myös esim. vadelmia tai muita marjoja raikastamaan makua!
Ja eikun testaamaan! Jos teillä on jotain omia lemppari chiavanukasreseptejä niin jakakaan niitä ihmeessä täällä tai instassa!
xx Essi
Ei kommentteja